We deliver beauty, not air.

Me Youtylla pyrimme aktiivisesti vähentämään ympäristön kuormitusta. Tällä sivulla on tietoa Youtyn toimitustavoista, NO AIR -konseptista sekä ohjeita kosmetiikan kierrättämiseen. 

TOIMITUS 

•   Tuotteet pakataan aina mahdollisimman pieneen laatikkoon.

•   Laatikoiden täytteenä käytämme ainoastaan kierrätyskelpoista FSC-sertifioitua uusiopaperia, emme lainkaan muovia.

•   Käyttämämme pahvilaatikot on valmistettu vastuullisesti Ruotsissa, jotta niiden matka Ruotsin Växjössä sijaitsevalle varastollemme on mahdollisimman lyhyt.

•   Veloitamme noutamattoman tilauksen aiheuttamat postituskulut asiakkaalta, sillä pyrimme vähentämään turhien lähetysten aiheuttamaa ympäristökuormitusta. 

•   Käytämme pakettien toimituksessa Postia, jolla on selkeä ympäristöohjelma  ja -tavoitteet. Posti on sitoutunut parantamaan toimitilojen energiatehokkuutta 10,5% vuoteen 2025 mennessä (vertailuvuosi 2014). Voit lukea Postin ympäristöohjelmasta täältä.

NO AIR

No Air E-Commerce on konsepti, jonka avulla säästämme vuodessa yli 300 kuorma-autollista tilaa. Kun pakkaamme tuotteet mahdollisimman pieneen laatikkoon, säästämme tilaa paketteja kuljettavissa kuorma-autoissa ja pystymme näin vähentämään kuljetuksen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Käytössämme on seitsemän erilaista laatikkokokoa sekä erillisiä, pehmustettuja kirjekuoria kaikkein pienimpien tilausten toimittamiseen. Pienemmät pakkaukset mahtuvat myös esimerkiksi postilaatikkoon helpommin, jolloin kuljetuksen aiheuttamaa ympäristökuormitusta on mahdollista vähentää myös asiakkaan luona.

Käytämme pakkaamiseen ja pehmustamiseen kierrätyskelpoista, Ruotsissa valmistettua FSC-sertifioitua pahvia, jonka matka tehtaalta varastollemme on lyhyt. 

Vastuullisuus ja ympäristön huomioiminen ovat tärkeä osa liiketoimintaamme ja työstämme jatkuvasti prosesseja sujuvammiksi. Parannamme muun muassa laatikoiden mitoituksia yhdessä varastohenkilökunnnan kanssa, sillä he ovat asiantuntijoitamme pakkausprosessin keskiössä. 

LUONNONKOSMETIIKKA 

Luonnonkosmetiikka on voimakkaasti kasvava tuoteryhmä, jonka vahvistumiseen panostamme voimakkaasti.

Luonnollisuus, puhtaus, turvallisuus, kemikaalikuorman vähentäminen, pieni hiilijalanjälki, ekologisuus, eettiset toimintatavat, lähituotanto ja kestävä kehitys ovat  tavoittelemisen arvoisia asioita. Luonnonkosmetiikka ja luomukosmetiikka kiinnostavat asiakkaita, jotka etsivät puhtaita ja mahdollisimman turvallisia kosmetiikkatuotteita, joissa on käytetty hellävaraisia ja ympäristön kannalta mahdollisimman vähän kuormitusta aiheuttavia  ainesosia ja pakkaustapoja. Monet luonnonkosmetiikkatuotteet ovat myös vegaanisia, eli ne eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Luonnonkosmetiikka pyrkii ottamaan huomioon koko tuotteen elinkaaren vaikutuksen ihmiseen ja luontoon. Tuotekehityksestä lähtien brändien raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien hankinnat, tuotteen valmistus, varastointi ja kuljetus aina tuotteen ja pakkauksen hävittämiseen asti pyritään tekemään mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Myös pakkausten kierrätettävyyteen ja säilöntäaineiden valintaan kiinnitetään huomiota. Myöskään tuotteiden myynti- ja markkinointimateriaali ei saisi kuormittaa ympäristöä suhteettomasti. 

KIERRÄTYS 

Näin lajittelet kosmetiikkajätteesi oikein: 

Muovipullot
Täysin tyhjät muoviset kosmetiikkapakkaukset kuten shampoo- ja suihkugeelipullot voi lajitella muovinkeräykseen. Muovinkeräykseen sopivat varmasti kaikki muut muovipakkaukset, paitsi sekäjätteeseen kuuluvat PVC-muovit, jotka tunnistaa 3- tai 03-merkinnästä. Mikäli muovinkeräystä ei ole saatavilla, ovat muovilaadut 01, 02, 04, 05 tai 06 energiajätettä. 

Huomioithan, että muovinkeräykseen lajiteltavan muovin tulee olla puhdasta ja kuivaa. Mikäli kosmetiikan muovipakkausta ei saa puhtaaksi esimerkiksi sen rakenteen vuoksi, voi pakkauksen kierrättää energiajätteenä.

Korkit
Muovipakkausten korkit ja kannet tulee irrottaa ja laittaa muovikeräykseen erillisinä. Etikettejä ei tarvitse irroittaa.

Siveltimet
Muovista kokonaan valmistetut siveltimet ovat sekajätettä, sillä niissä on usein yhdistelty useita eri muovilaatuja tai muovin laatu ei ole suoraan kerrottu tuotteessa.

Pumppupullot
Muovisten pumppupullojen pumppu sisältää usein myös metallia, mikä voi tehdä siitä sekajätettä ellei osia erottele tarkasti. Varmista siis, että irroitat muopullosta pumpun ennen pullon lajittelua. Mikäli muovipullossa on sisällä vielä tuotetta, kuuluu se lajitella sekajätteeseen.

Aerosol-pullot
Tyhjät, paineettomat aerosol-pullot kuten hiuslakkapullot ja suihkutettavat deodorantit voi lajitella metallijätteeseen. Aerosol-tuotteet, jotka eivät ole tyhjiä lukeutuvat vaaralliseen jätteeseen. Aerosol-pulloissa saattaa usein olla muovinen korkki, joka voi materiaalista riippuen olla joko energiajätettä tai sekajätettä. Useimmat aerosol-pullojoen korkit ovat muovilaatua 05 (polypropeiini), jonka voi lajitella energiajätteeseen.

Kynsilakat ja hajuvedet
Kynsilakat, kynsilakanpoistoaineet, hajuvedet ja muut alkoholipitoiset tuotteet ovat vaarallista jätettä ja ne tulee viedä vaarallisten jätteiden eli ongelmajätteiden vastaanottoon. Kynsilakasta tulee sekajätettä, mikäli sen antaa kuivua aukinaisena täysin kuivaksi.

Pahvikotelot
Kosmetiikkapakkausten pahvikotelot voi lajitella pahvijätteeseen muiden kodin pahvijätteiden kanssa. Yleensä pakkausten pahvin voi myös polttaa.

Suojamuovi
Kosmetiikkapakkausten suojana olevan muovin voi lajitella muovikeräykseen tai energiajätteeseen.

Luomivärit ja puuterit
Luomiväripalettien ja puuterimaisten tuotteiden rasioiden metallisen pannun voi lajitella metallijätteeseen, mikäli sen saa irti rasiasta. Muu kovaa muovia oleva rasia kuuluu sekajätteeseen.

Huulipunat
Huulipunahylsyt ovat sekajätettä.

Lasipakkaukset
Lasiset kosmetiikkapakkaukset kuten hajuvedet tai kasvovoiteiden pakkaukset on tavallisesti valmistettu erikoiskäsitellystä lasista, minkä vuoksi niitä ei voi lajitella lasinkeräykseen vaan ne ovat sekajätettä. Halutessasi voit varmistaa lasin laadun suoraan valmistajalta, jotta lajittelu onnistuu oikein.

No air e-commerce